FAVMNTP2017

FAVMNTP2017

PROJECT: “The Curtain” Ephemeral Installation
STATUS: Built (2017)
COMPETITION
CLIENT: Festival de Arquitecturas Vivas de Montpellier, 2017 +
LOCATION: Montpellier, France
TEAM: Maria Anton-Barco (Project Manager) María Ramos & María Salán (Designers)

The emotion caused by the beauty of nature, transforms the artificial installation into a real landscape. Those landscapes change over time, as well as light, and color of a summer day in South of France. Somehow the landscape speaks about the history of a place. This installation freezes the time and changes when the light sneaks through the cascades of leaves that give access to the courtyard. The installation, as ephemeral as nature through the seasons, aims to replicate the metaphoric deconstruction of a tree where the urban story of Montpellier will be told. The key moments of the city will be inscribed between each growth ring of the tree.